Український флаг.Англійський флаг.
Головна сторінка сайту МНАУ.Карта сайту МНАУ.Пошук по сайту МНАУ.Написати листа адміністраторам сайту МНАУ.
Миколаївський національний аграрний університет.

минусСТУДЕНТСЬКЕ TV

минусГОЛОС СТУДЕНТА

минусЩОТИЖНЕВИЙ ДАЙДЖЕСТ

Щотижневий дайджест МНАУ


Дайджест МНАУ №236

минусГазета "Агросвіт"

Газета Миколаївського національного аграрного університету "Агросвіт"

минусКОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

минусОПИТУВАННЯ

минусПОШТА УНІВЕРСИТЕТУ

Посилання для входу у свою поштову скриньку:
mail.mnau.edu.ua
Увага! Кожному користувачу було відправлено лист з новими налаштуваннями.
Стара пошта через деякий час не буде підтримуватися – обов'язково перенесіть з неї важливі контакти та архів листів.


Адреса університету:

54020, м. Миколаїв,
вул. Георгія Гонгадзе, 9
(Паризької комуни)

Тел.: +38 0 (512) 34-10-82
Факс: +38 0 (512) 34-31-46
rector@mnau.edu.ua

Структура університету → ФакультетиТВППТСБ

3D

Підготовка до Зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року Детальніше...
Миколаївський національний аграрний університет оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора Вознесенського коледжу Миколаївського національного аграрного університету. Детальніше...

pic

Кафедра технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва

Останнє оновлення: 12.10.2016 о 10:30

Як смачно, корисно й красиво продукти з м’яса та молока зробить,
щоб все це додало здоров’я й сили Вас кафедральний колектив навчить

МНАУ. Підпала Тетяна ВасилівнаЗавідувач кафедри – Підпала Тетяна Василівна, доктор сільськогосподарських наук, професор, Відмінник аграрної освіти і науки України ІІІ ст.

телефон моб. +38 0 (50) 807-99-94

Новини кафедри

МНАУ. Логотип кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва.Історія кафедри
Кафедру було організовано у 2003 році для поглибленої підготовки фахівців-технологів з переробки продукції тваринництва і фахівців з якості, стандартизації і сертифікації.

З перших днів створення кафедру очолює вчений, доктор сільськогосподарських наук, професор, Відмінник аграрної освіти і науки ІІІ ст. України Тетяна Василівна Підпала.

За роки діяльності кафедри у різний період працювали: доцент В.Д. Іванова доцент О.М. Сморочинський; доцент О.К. Цхвітава; кандидати сільськогосподарських наук В.І. Рясенко, Т.А. Васильєва, О.О. Хомічук; старші викладачи Т.В. Наконечна, В.М. Бенза; асистенти О.В. Іванчук, О.І. Петрова, О.С. Марикіна; старший лаборант О.О. Кравченко, лаборант І.В. Муравська, С.О. Казанович.

Професорсько-викладацький склад кафедри:
Підпала Тетяна Василівна – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри
Ялпачик Володимир Федорович – доктор технічних наук, професор
Назаренко Інна Валеріївна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Стріха Людмила Олександрівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Данильчук Галина Анатоліївна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Таран Сергій Ілліч – кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач
Крамаренко Олександр Сергійович – кандидат сільськогосподарських наук, асистент
Тудор Корнеліу – викладач
Зайцев Євген Миколайович – аспірант
Мішуровська Алла Іванівна – завідувач лабораторіями
Головко Юлія Олексіївна – старший лаборант
Шевчук Наталя Петрівна – аспірант

Графік відпрацювань 16-17 н.р ТПССПТ , ПЛАН відкр зан 16-17 ТПССПТ – графік проведення консультацій та відпрацювань пропущених занять в академічних групах викладачами кафедри ТПССПТ факультету ТВППТСБ у I семестрі, а також проведення відкритих занять 2016-2017 н.р.

Перелік дисциплін:
Технологія виробництва молока і яловичини (Підпала Т.В., Данильчук Г.А.)
Сертифікація персоналу (Підпала Т.В., Данильчук Г.А.)
Системи управління якістю (Назаренко І.В.)
Технологія виробництва молока і молочних продуктів (Назаренко І.В., Крамаренко О.С.)
Інноваційні технології переробки продукції тваринництва (Стріха Л.О. Крамаренко О.С.)
Технологія переробки продукції тваринництва (Назаренко І.В., Крамаренко О.С.)
Біохімія молока і молочних продуктів та технологія переробки молока (Назаренко І.В., Крамаренко О.С.)
Біохімія молока і молочних продуктів (Назаренко І.В., Крамаренко О.С.)
Технологічне обладнання та технологія переробки молока (Назаренко І.В.)
Сертифікація продукції та послуг (Стріха Л.О.)
Технологія виробництва м'яса і м'ясних продуктів (Стріха Л.О.)
Біохімія м'яса і м'ясних продуктів (Стріха Л.О.)
Технологічне обладнання та технологія переробки м'яса (Стріха Л.О.)
Технологія виробництва продукції аквакультури (Данильчук Г.А.)
Технологія розведення раків та їх переробка (Корнеліу Т.)

Наукова діяльність
Наукові дослідження виконуються за такими напрямами:
- організація селекційного процесу з українською червоною молочною породою на етапі консолідації;
- особливості технології виробництва яловичини в умовах Півдня України;
- оцінювання впливу якісних показників заготівельного молока на сировиробництво;
- удосконалення технології відгодівлі, передзабійного утримання, забою сільськогосподарських тварин, первинної обробки туш та операції підготовчого циклу під час переробки м'яса;
- вивчення технологічних властивостей у молочних порід худоби;
- ефективність використання ущільнених посадок білого амура у боротьбі з зарослістю водойм;
- оцінювання м'ясної продуктивності худоби української червоної молочної породи за селекційно-генетичними параметрами;
- особливості формування етологічних та продуктивних властивостей методами селекції в худоби української червоної молочної породи;
- особливості інтенсивної технології виробництва молока;
- особливості технології вирощування телят "холодним" методом.

Професор Т.В. Підпала здійснює дослідження з технології виробництва молока та удосконалення методів селекції молочної худоби червоних порід і створення високопродуктивних стад, ліній, типів. Тетяна Василівна є співавтором української червоної молочної породи, жирномолочного внутріпородного і таврійського зонального заводського типів, заводських ліній Дуная 485 і Ганнібала 25833.

Викладачі кафедри проводять наукові дослідження:
- з проблемних питань підвищення якості молока та молочних продуктів, якості, стандартизації та сертифікації продукції (доцент І.В. Назаренко);
- над пошуками шляхів удосконалення, технології відгодівлі, передзабійного утримання, забою сільськогосподарських тварин, обробки туш та операцій підготовчого циклу при переробці м'яса (доцент Л.О. Стріха);
- з удосконалення технології ставового рибництва (доцент Г.А. Данильчук).

Кафедра була організатором і активним учасником Міжнародної науково-практичної конференції "Новітні технології скотарства у ХХІ столітті" (Миколаїв, 2008), "Інноваційні технології та біологічні основи ефективного скотарства" (Миколаїв, 2011).

Викладачі кафедри щорічно беруть активну участь у конференціях з питань селекції, технології виробництва і переробки продукції тваринництва, бджільництва, рибництва, якості та безпечності тваринницької продукції.

Кафедра брала участь у виставці АГРО-2011 і нагороджена золотою медаллю за перемогу в конкурсі на найкращу продукцію, технологію, наукову розробку, а на виставку АГРО-2012 представила п'ять презентацій бізнес-планів з переробки молока і м'яса, скотарства, рибництва і бджильництва.

Викладачі кафедри брали участь у міжнородній конференції "Якість технологій – якість життя" та конкурсі-виставці "100 кращіх товарів".

Викладачами кафедри одержано п'ять авторських свідоцтв на селекційне досягнення у тваринництві, зокрема:
- "Заводська лінія Дуная 485 червоної степової породи великої рогатої худоби" (Т.В. Підпала та ін., 1992);
- "Заводська лінія Ганнібала 25833" (Т.В. Підпала та ін., 2005);
- "Українська червона молочна порода" (Т.В. Підпала та ін., 2005);
- "Жирномолочний внутріпорідний тип" (Т.В. Підпала та ін., 2005);
- "Таврійський зональний заводський тип" (Т.В. Підпала та ін., 2005).

Розроблено галузевий стандарт СОУ 15.71-37-662 : 2007 (В.Д. Іванова).

Доктор сільськогосподарських наук, професор Т.В. Підпала здійснює керівництво аспірантами Є.М. Зайцев, С.О. Бондар, Н.П. Шевчук, які вміло поєднують наукову роботу з виробничою діяльністю. Після закінчення навчання в денній аспірантурі М.М. Тимофіїв виявив бажання працювати на переробному підприємстві «Лакталіс-Миколаїв».

Захистили кандидатську дисертацію у 2009 році Л.О. Стріха, у 2011 році О.К. Цхвітава і у 2012 році С.Є. Ясевін, у 2013 році О.В. Дровняк і у 2015 році О.С. Марикіна.

При кафедрі організовано наукові студентські гуртки, в яких займається дослідницькою роботою 60 студентів. Кращі роботи гуртківців щорічно заслуховують на наукових студентських конференціях в університеті та інших ВНЗ України. Вони беруть участь у всеукраїнських конкурсах, де їх автори нагороджуються грамотами і дипломами. Щорічно проводяться студентські олімпіади, а на Всеукраїнських олімпіадах з дисциплін, що викладаються на кафедрі, студенти посідають призові місця.

Навчально-методична робота
Викладачі кафедри активно впроваджують свої розробки у виробництво, виконують госпдоговірну тематику, надають консультації та методичну допомогу виробникам за профілем дисциплін кафедри.

Основними науково-навчальними здобутками викладачів кафедри є:
- підручник: "Производство продукции животноводства: технико-технологические основы" (Т.В. Подпалая и др., 2016)
- монографія: "Генезис породного перетворення в популяції червоної степової худоби" (Т.В. Підпала, 2005); «Екологія та технологія виробництва рибо посадкового матеріалу коропових в умовах півдня України» (І.М. Шерман, Г.А. Данильчук та ін., 2014);
- навчальні посібники: "Селекція сільськогосподарських тварин" (Т.В. Підпала, 2006); "Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини" (Т.В. Підпала, 2007); "Технологія продуктів забою тварин" (В.Г. Пелих, О.М. Сморочинський, І.В. Назаренко, 2008); "Технологія виробництва продукції бджільництва" (В.Д. Іванова, 2011); "Селекція молочної худоби і свиней" (Т.В. Підпала та ін., 2012);
- курси лекцій: "Селекція сільськогосподарських тварин" (Т.В. Підпала, 2005); "Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини" (Т.В. Підпала, 2006); "Технологія продуктів забою тварин" (О.М. Сморочинський, І.В. Назаренко, 2006); "Стандартизація продуктів тваринництва" (І.В. Назаренко, 2007); "Технологія виробництва продукції бджільництва" (В.Д. Іванова, 2010); "Технологія виробництва продукції тваринництва" (В.М. Бенза, 2011); "Спеціалізоване м'ясне скотарство" (В.І. Рясенко, О.К. Цхвітава, 2011); "Технологія виробництва м'яса і м'ясних продуктів" (Л.О. Стріха, 2011); "Системи управління якістю" (А.І. Хімічева, І.В. Назаренко, Л.О. Стріха, 2015); "Біохімія м’яса і м’ясних продуктів" (Л.О. Стріха, І.В. Назаренко, 2015) "Сертифікація персоналу" (Т.В. Підпала, І.В. Назаренко, 2016);
- довідники: "Практический справочник животновода" (Т.В. Подпалая и др., 2003); " Практический справочник животновода" 2 издание (Т.В. Подпалая и др., 2004).

Одержано шість свідоцтв про реєстрацію авторського права на: монографію "Генезис породного перетворення в популяції червоної степової худоби" (Т.В. Підпала); курс лекцій "Селекція сільськогосподарських тварин" (Т.В. Підпала); курс лекцій "Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини" (Т.В. Підпала); навчальний посібник "Селекція сільськогосподарських тварин" (Т.В. Підпала); навчальний посібник "Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини" (Т.В. Підпала); курс лекцій "Стандартизація продукції тваринництва" (І.В. Назаренко).

Підвищення кваліфікації
За напрямом «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності» пройшли підвищення кваліфікації Підпала Т.В., Данильчук Г.А.

Отримали сертифікати за програмою навчання «Нова версія стандарту ISO 9001:2015 «Системи менеджменту якості. Вимоги». Внутрішній аудит систем менеджменту у відповідності з вимогами стандартів ДСТУ ISO 9001:2009, ДСТУ ISO 22000:2007» Підпала Т.В., Назаренко І.В.

Пройшли стажування в Українській інженерно-педагогічній академії на кафедрі охорони праці, стандартизації та сертифікації Підпала Т.В., Назаренко І.В.; в Одеській національній академії харчових технологій на кафедрах: технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів та технології м’яса, риби та морепродуктів Підпала Т.В.; в Gunllkson Farms (США) Данильчук Г.А.

Міжнародна діяльність
Кафедра підтримує зв’язки в рамках співпраці з Рязанським державним агротехнологічним університетом; співпрацює з науковцями зарубіжних країн (викладання навчальної дисципліни громадянином Румунії).

Перейти на початок сторінки

лінія

минусОтримуй більше!

минусРекомендувати

минусРозклад

минусМНАУ & MOODLE

МНАУ & MOODLE

минусТехнолого-економічний коледж

Технолого-економічний коледж

минусНавчання за кордоном

Навчання за кордоном

минусНаукові вісники МНАУ

Вісник аграрної науки Причорномор'яСтудентський науковий вісник МНАУ

минусНАУКОВІ ПРОПОЗИЦІЇ


Ґрунтово-агрохімічна лабораторія

минусЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ

pic1_startup

----------------------------------------

Агрокар'єра

----------------------------------------

минусОСТАННІ ТЕМИ ФОРУМУ

минусДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ

минусЛІЧИЛЬНИКИ

   Рейтинг@Mail.ru    Яндекс.Метрика   
Усі зауваження та побажання щодо сайту відправляйте сюди
При передруку матеріалів, відеосюжетів, а також цитуванні обов'язковою умовою є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання на конкретну новину чи матеріал або на головну сторінку сайту університету www.mnau.edu.ua
© 2008-2016 МНАУ